Over Mij

Van Debat-trainer, naar dating-coach voor mannen, naar Personal Development Expert en dan nu ook dating-coach voor vrouwen. Het is een warrige, leuke, uitdagende, maar vooral mooie reis geweest. Tof dat je hier bent uitgekomen. Hoog tijd om jou alles te vertellen over wie ik ben, wat ik doe, waarom ik het doe. Hoe Ask a Guy is ontstaan en al het andere wat daar verder nog bij komt.

In den beginnen

Mijn liefde voor het geven van trainingen en het coachen van mensen ontdekte ik eigenlijk per toeval. Een vriend die ikkende van de Erasmus Debating Society (de debat vereniging van de Erasmus Universiteit) vroeg mij op de bruiloft van een vriend of het mij leuk leek om debattrainingen te gaan geven. Hij was hier een bedrijf in gestart en zocht nieuwe trainers. Zoals je ziet had ik toen nog haar.

Mijn eerste ervaringen als trainer

Dit sprak mij als broekie van begin twintig enorm aan. Mijn studie economie ging vrij matig en ik zocht iets om me weer nuttig door te voelen. Voor ik het wist reisde ik stad en land af om op universiteiten, scholen en bedrijven workshops en trainingen te geven. Waarschijnlijk vraag jij je nu af hoe je dan van debattrainer een liefde- en relatiecoach wordt? Laten we ons op de grote lijn richten en bij de basis beginnen. Te weten mijn eerste onzekere stappen op het vlak van de liefde.

Daten vond ik interessant

Sowieso was ik al een beetje een laatbloeier. Maar ik begon vrouwen pas echt interessant te vinden zo rond mijn zestiende. De locale dansschool was toen voor mij de plek om in contact te komen, “met het andere geslacht” en dus ook om geconfronteerd te worden met mijn onvermogen op dat vlak. Die frustratie zette ik onbewust om in een nieuwsgierigheid en een zoektocht naar inzicht. Inzicht in het proces en de dans van de man-vrouw communicatie.

Gevolg hiervan was dat ik als jonge jongen in die periode heel erg bezig ging met daten, vrouwen, man-vrouw dynamiek en alles wat daar bij komt kijken. De focus lag er in die periode dermate op dat ik al snel een eigen visie ontwikkelde en me steeds meer ging bezighouden met het overbrengen van die visie. In eerste instantie beperkte ik me enkel tot mijn vrienden en directe omgeving. Dit liep echter al snel uit de hand.

Dating/Relatie/Liefdes coach

Al snel wist ik in wat mij te doen stond.(en waren mijn vrienden mijn wijsneuzigheid ook allang helemaal zat) Ik moest gewoon op dit vlak trainingen en workshops gaan geven aan mannen. Via omzwervingen en afslagen bracht dit mij uiteindelijk bij MasterFlirt. De mannentak van Ask a Guy. Als ik het misschien correcter om te stellen dat Ask a Guy, de vrouwen tak van MasterFlirt is, maar dat terzijde. Onderhand coach ik alweer fulltime mannen ruim tien jaar op het gebied van mannelijkheid, zelfvertrouwen, relaties, liefde en daten.

Nooit afgestudeerd

Mijn studie aan de Erasmus Universiteit heb ik uiteindelijk nooit afgemaakt. De focus verschoof volledig naar het geven van workshops en het coachen. Ik mocht bijdragen aan het dating advies boek voor mannen van mijn compaan bij MasterFlirt Tijn van Ewijk. Het best verkochte Nederlands boek op dit gebied. Onderhand zijn er van dat boek meer dan 30.000 stuks verkocht en zit die aan zijn 13e druk.(even opscheppen) Niemand minder dan AFROJACK heeft in een interview met AD Magazine gezegd dat dit boek zijn leven in een stroomversnelling heeft gebracht.

Vaak in de Media

In de rol van mannen-expert en datingcoach heb ik in vele tv-programma’s en radioshows mogen optreden. Kleine selectie daarvan zie je hieronder. Maar wat bleek nu. De inzichten die ik toepaste op mannen om ze te helpen hoe doel te bereiken bleken ook effectief in het bedrijfsleven.

 

Zakelijke Trainigen

Daar begon ik toen trainingen aan te geven. Onder andere over lichaamstaal, leiderschap en blijvende gedragsverandering. Maar ook over luchtigere onderwerpen, zoals het flirten. En dat wordt het interessant. Want dankzij een van die workshop werd ik op het idee gebracht om Ask a Guy op te richten.

 

Wat wil het geval? Tijdens de lancering van een nieuw luchtje mocht ik een korte workshop geven over lichaamstaal en flirten aan een groepje beautybloggers. Een van de aanwezige dames was Masha. Jazeker, DE Masha van Beautygloss, Vloggloss en de vele andere dingen die ze tegenwoordig doet. Toen al groot, maar nog niet zo een fenomeen als dat ze nu is. Hieronder zie je mijn eerste video samen met Masha.

Nog veel meer

Masha bracht mij op het idee om het youtube kanaal Ask a Guy te lanceren. Daarmee is toen het balletje gaan rollen. De start van Ask a Guy is nu alweer een aantal jaar terug. Lange tijd wist ik niet goed wat ik ermee aanmoest. Alleen filmpjes maken? Ook artikelen schrijven? Ga ik ook workshops geven? Kortom, wat moet ik ermee aan? Vele omzwervingen, samenwerkingen met andere YouTubers, bladen en sites later ben ik nu ook gestart met een website.

Is er sinds die eerste video met Masha veel veranderd? Jazeker! Zo ben ik vader geworden, ben ik uit de grote stad verhuisd en huppelt er hier een grote witte hond rond die alles vies maakt.

Dus dat

Bottom line van dit hele verhaal is dat ik het heel tof vind dit werk te mogen doen. Ik pretendeer niet overal een oplossing voor te weten en al helemaal niet het “beter te weten”. Het enige waar ik over beschik is heel veel ervaring op het gebied van dating, liefde en relaties. Honderden mensen heb ik op deze vlakken intensief mogen coachen. Duizenden heb onderhand getraind. Het is een voorrecht om al die ervaringen over te dragen en anderen te helpen hetgeen te vinden wat ze zoeken. In onderstaande video voor het AD leg ik uit waar een deel van mijn werkzaamheden uit bestaan.

 

Welkom op Ask a Guy, als jij een vraag hebt, stuur mij gewoon een mailtje. Ik ga in ieder geval er alles aan doen om jou van de best mogelijke informatie te voorzien over mannen, dating en relaties!